Към този момент няма регистриран случай на коронавирус у нас, съобщиха

...
Към този момент няма регистриран случай на коронавирус у нас, съобщиха
Коментари Харесай

Няма положителна проба за коронавирус у нас

" Към този момент няма регистриран случай на ковид у нас ", оповестиха на конференция на Националния действен щаб. 

„ Пробите, които са изследвани в трите лаборатории, са негативни за ковид. За следващ път беше сбъднат междулабораторен надзор. За денонощието във ВМА са признати още 11 души, които ще бъдат тестувани. Освободени са двама след приключване на избрания интервал на карантина ”, съобщи шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

" Инфекциозните отделения в страната към този момент са цялостни, изключително в Източна и Централна България. В Благоевград няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники ", добави ген. Мутафчийски.

Заради усложнената епидемиологична конюнктура поради грип вид Б, още през днешния ден от Националния спешен щаб ще изпратят писмо до Министерство на здравеопазването и отрасловите служби, виновни за болничното лекуване, да свикат на среща шефовете на регионалните лечебни заведения. На срещата би трябвало да стане ясно какви са силите и средствата, които могат да бъдат отделени, в случай че се наложи лекуване на заболели от ковид в случай, че всички кревати в инфекциозните отделения са заети.

" В Сливен има 30 кревати в инфекциозното поделение на регионалната болница, а пациентите са 38 поради грипната зараза. Същото е ситуацията и във военната болница в града, където има 10 кревати в инфекциозното поделение, само че са разкрити още спомагателни кревати ", добави началникът на ВМА, представен от БГНЕС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР